Yin Yoga

Yoga kurs Tynset Vinteren 2024

Mer informasjon om innholdet i de ulike kursene finner du under den praktiske infoen.

PRAKTISK INFO:

Påmelding: Send mail til: post@maritahunder.no, sms til 99006665, eller facebook melding. Vennligst oppgi e-post adresse dersom du ikke melder deg på via e-post. Ca en uke før oppstart av kurset vil du motta en e-post med litt mer informasjon.

Priser og rabatter: Prisen på kursene er oppgitt i kurs oversikten over. Muligheter for delbetaling. Se kursoversikten over. Dersom du ønsker å gå flere kurs i vinter, får du 25% rabatt på kurs nr 2. Du blir fakturert for kurset i sin helhet / eller første avdrag i begynnelsen av januar, med forfall siste halvdel av januar.

Utstyr: Du kan bruke eget utstyr om du ønsker det. Jeg har også utstyr til utlån. Til Yin Yoga og Restorvative Yoga så bruker vi en del utstyr. Jeg har utstyr til låns, men ønsker du å bruke egen matte/teppe/pute så ta gjerne med det. Jeg har ikke ulltepper, så et ullteppe er å anbefale til avspenning. 🙂

Sted: Kompetansesenteret, Aumliveien 4C, Tynset

YIN YOGA OG DYP AVSPENNING:

Yin yoga er en rolig, terapeutisk og stillferdig yogaform som inviterer deg til å gi helt slipp. Yin yoga virker inn på nervesystemet, pusten, muskulatur og bindevev. Vi holder stillingene i 2-5 minutter for å komme dypere inn i muskulatur, bindevev og ledd.

Yin Yoga har sitt faglige og medisinske ståsted i Taoistisk filosofi, og er en praksis med faglig forankring i kinesisk medisin. Yin Yoga virker også på flyten av energi gjennom meridianene i kroppen. Meridianer kan være litt vanskelig å «forstå», da energibanene ikke er synlige i den fysiske kroppen. Disse kommer fra tradisjonell kinesisk medisin og finnes i den subtile energikroppen, eller i den energetiske delen av kroppen. Meridianene forsyner de vitale organene våre med livskraft og energi, og hvert organ har sin egen energibane. Du vil få innblikk i hvilke meridianer og organer vi jobber med i de ulike stillingene. Yin Yoga inviterer deg til stillhet, gi slipp og hvile. En motvekt til samfunnet vi lever i.

Dyp avspenning / Yoga Nidra er en guida avspenning som inviterer deg til å gi helt slipp, og la kroppen få fullstendig hvile. Yoga nidra tar deg med gjennom den fysiske kroppen, pusten, tankene og lar deg hvile.

Generelle fordeler ved å gjøre Yin Yoga:

 • Stimulering av det parasympatiske nervesystemet, som hjelper til med å roe ned kroppen og sinnet.
 • Roer sinnet
 • Økt fleksibilitet
 • Bedrer sirkulasjon
 • Reduksjon av stress og angst
 • Gir en følelse av hvile
 • Strekker det dypere bindevevet, som leddbånd, sener og dyp facie (vev som omringer muskelen)

RESTORVATIVE YOGA:

Restorvative yoga er en stillferdig yogaform som inviterer deg til å gi helt slipp og hvile. En motvekt til samfunnet vi lever i. Restorvative Yoga virker direkte inn på nervesystemet og inviterer kroppen til dyp, healende hvile. Vi bruker en del utstyr for å kunne bygge opp og støtte kroppen slik at den kan gi helt slipp. Jeg har alt av utstyr til utlån, så du trenger ikke eget utstyr. Vi holder yoga stillingene i 5-10 minutter, så en yoga time vil derfor ikke bestå av mange yoga stillinger.

Generelle fordeler ved å gjøre Restorvative Yoga:

 • Bedret immunforsvar
 • Balanserer nervesystemet
 • Roer sinnet
 • Konstruktivt ved stress og utbrenthet
 • Konstruktiv for å hjelpe kroppen tilbake etter sykdom
 • God ved fordøyelsesutfordringer, spesielt forstoppelse

Dyp avspenning / Yoga Nidra er en guida avspenning som inviterer deg til å gi helt slipp, og la kroppen få fullstendig hvile. Yoga nidra tar deg med gjennom den fysiske kroppen, pusten, tankene og lar deg hvile.

DYNAMISK YOGA:

Dynamisk yoga aktiviserer hele kroppen; muskler, ledd, skjelett, nervesystem og indre organer.  Dynamisk Yoga inneholder både stående, sittende og liggende stillinger. Vi jobber med holdning, pust, styrke, fleksibilitet, tilstedeværelse, balanse og kroppsbevissthet. Stillingene settes sammen til (lekende) flytsekvenser, som skaper balanse og koordinasjon mellom bevegelsene og pusten.  Vi avslutter hver timen med avspenning. Hver time er bygd opp rundt en intensjon/tema (fra yogafilosofien), samt at den fysiske praksisen har ulike fokus områder hver gang.

Har du spørsmål? Ta kontakt med meg. 🙂

Jeg ønsker at mine yogakurs skal være ditt pusterom. En pusterom hvor du kan ta en pause fra livets roller, ansvar og forpliktelser. Hvor du har frihet til å bare være DEG, og kanskje ta med deg både energi og inspirasjon videre på livets vei.


Jeg er opptatt av at du deltar med dine personlige forutsetninger og i ditt eget tempo, både på yogamatta og ellers i livet. Hit kan du komme med den historien du bærer med deg, og være trygg på at du kan få være akkurat den du er, uten at noen dømmer deg.
– Marita Hunder