CHAKRA SYSTEMET og MYK YOGA – DAGTID (8 uker)

Kurset har oppstart tirsdag 11.4 kl 10.30. (Max 7 plasser)

Gjennom dette kurset skal du få en introduksjon til Chakra systemet. Chakra systemet har sin opprinnelse fra India for flere tusen år siden. Chakra er ikke fysiske enheter i kroppen, men energetiske enheter hvor plasseringen av de 7 chakraene er nær nervesamlinger i ryggsøylen. Hvert chakra har sitt tema, med tilhørende kroppslig tilhørighet, emosjonelle tema og tankesett. Dette er et verktøy for å bedre forstå seg selv i lys av hvordan tanker og følelser påvirker kroppen og motsatt.

I dette kurset vil du lære:

 • Hva chakra systemet er og tematikken i de 7 hoved chakraene
 • Hvordan man kan gjenkjenne at et chakra er under,- eller over aktivert, og hvordan man kan finne balanse i de ulike chakraene
 • Hvordan emosjonelle blokkeringer kan vise seg som fysiske symptomer i kroppen, og hvordan gjentagende tankesett kan være med å holde blokkeringene ved like
 • Yogastillinger, meditasjoner, pusteteknikker for hvert chakra. (Yogastillingene vil være øvelser fra Deva Yoga grunnkurs programmet, men også noen nye øvelser fra Yin Yoga. Deva Yoga er en myk, rolig og terapeutisk yoga form. Yin Yoga er en myk yogaform som inviterer til litt lengre hold for å komme dypere inn i muskler og bindevev. Øvelsene vil fortsatt være rolige, myke og vi tilpasser øvelser fortsatt ved behov. Yogaøvelsene vil være liggende og sittende. Første gang vil inneholde et par stående stillinger, men dette er øvelser som er «ukompliserte» og tilpasses alle.
 • Bli kjent med de feminine og maskuline begrepene i chakrasystemet
 • Tematikk fra yogafilososfien og chakra systemet som inviterer til en indre reise til å utforske hvordan livet kan ha satt seg i kroppen og hvordan yoga og chakrasystemet som verktøy kan være en vei for tilheling.

Hvem passer kurset for:

 • Kurset passer for deg som er ny til yoga eller har erfaring fra før
 • For deg som er nyskjerrig på chakra systemet og vil lære mer om tematikken i kurset som er beskrevet i avsnittet over

Hvordan kurset gjennomføres:

 • Hvert kurs vil starte med en ca 10 min intro til tematikken i de ulike chakraene. Vi tar for oss et chakra hver kveld. Før vi beveger oss inn i den fysiske yoga praksisen som er knyttet opp mot chakraet vi har fokus på den kvelden
 • Kurset inviterer til selvrefleksjon. Det kreves ikke at du snakker høyt eller deler erfaringer fra ditt liv i plenum sammen med de andre. Dersom du ønsker en privat time underveis i kurset eller etterpå er du velkommen til det. Se punktet under.

Utstyr:

 • Du kan låne alt av utstyr, eller ta med din egen yogamatte/teppe/pute om du vil.

Du får også:

 • Kursmateriale (printa)
 • Refleksjonsoppgaver. Dette er frivillig, men et viktig verktøy i denne indre reisen du inviteres til
 • Tilbud om en til en time med meg underveis i kurset eller etter kursets slutt som en støtte i din reise videre som kan være med å støtte deg i hva tematikk/øvelser som er hensiktsmessig for deg i din tilhelings prosess. (fysiske, emosjonelt, mentalt) Da dette er frivillig har jeg ikke inkludert dette i prisen, men gir deg som kursdeltager en god på en 90 min økt. Din pris: 500 kr.

Dag/ Datoer for kurs på dagtid: Tirsdager 11.04, 18.04, 25.04, 02.05, 09.05, 23.05, 30.05, 06.06.

Sted: Kompetansesenteret, Aumliveien 4 C, Tynset

Tid: 10.30 – 12.00

Utstyr: Yogamatte eller liggeunderlag (gjerne en tykkere matte), pute og teppe (Jeg har også matter til utlån, så gi beskjed ved påmelding om du vil låne dette. Det koster ikke noe å låne.)

Pris: 1800,- (Du kan dele opp beløpet i 3 terminer på kr 600 pr måned om ønskelig. Gi beskjed ved påmelding om du ønsker dette.)

Påmelding: Send en epost til post@maritahunder.no, Telefon: 99006665, eller på facebook: maritahunderyoga. Vennligst oppgi e-post adressen din dersom du ikke melder deg på via epost.

Påmelding er bindene. Info om betaling blir sendt ut etter påmelding.

Jeg ønsker at mine yogakurs skal være ditt pusterom. En pusterom hvor du kan ta en pause fra livets roller, ansvar og forpliktelser. Hvor du har frihet til å bare være DEG, og kanskje ta med deg både energi og inspirasjon videre på livets vei.


Jeg er opptatt av at du deltar med dine personlige forutsetninger og i ditt eget tempo, både på yogamatta og ellers i livet. Hit kan du komme med den historien du bærer med deg, og være trygg på at du kan få være akkurat den du er, uten at noen dømmer deg.
– Marita Hunder